Social

Ședința Comisiei raionale pentru Situații Excepționale Leova din 22 iunie 2020


La data de 22 iunie, curent, președintele raionului, dl Nicolae Prițcan a convocat în ședință de lucru Comisia raională pentru Situații Excepționale.
     În cadrul ședinței Comisiei  au fost puse în discuție următoarele chestiuni:
      1. Cu privire la analiza situațiilor excepționale posibile la nivel de raion și impactul asupra populației, economiei și mediului ambiant, în caz de inundații.
       2. Cu privire la situația epidemiologică privind  infecția cu Coronavirusul de tip nou (COVID-19)  și implementarea măsurilor de prevenire, răspândire și control în raionul Leova.
    La ședință au participat membrii comisiei și primarii localităților riverane râului Prut, în cadrul căreia au abordat situația posibilă în cazul ridicării nivelului de apă în râul Prut, în urma deversării apei din Lacul de Acumulare Costești-Stânca.
    Deasemenea, membrii Comisiei au examinat evoluția situației epidemiologice la moment în raion și au apreciat efectele ridicării unor restricții impuse anterior de comisie.
      În cadrul ședinței de lucru, membrii Comisiei au decis:
  • Organizarea și desfășurarea ședinților Comisiei pentru Situații Excepționale în localitățile raionului riverane râului Prut;
  • Respectarea regulilor prescrise de ANSP cu privire la COVID-19, la instituționalizarea în Centrul pentru copii separați de părinți, Cupcui;
  • Efectuarea controlului permanent la piața din or. Iargara de specialiștii ANSA.