Social

„Căpșuni de acasă”. Ce soluții a găsit un producător din Leova pentru a-și vinde fructele pe timp de pandemie



Dulci. Proaspete. De acasă! De câteva săptămâni ne putem înfrupta din căpșunile moldovenești, crescute în aer liber și coapte de razele soarelui. Pe plantațiile autohtone, producătorii și-au suflecat mânecile și muncesc de zor, chiar dacă vânzările le-au scăzut simțitor odată cu închiderea piețelor din capitală, măsură impusă de starea de urgență. Cei mai pragmatici și-au reorientat din timp parteneriatele către rețelele de magazine din capitală, singurele locuri care au fost deschise pe toată durata pandemiei.

„Drumul căpșunilor” – de pe plantație, pe rafturile magazinelor

Ion Barancean este unul dintre producătorii locali care și-a dorit să dezvolte o afacere aici, în țară, în satul Tochile Răducani din raionul Leova. Ani la rând, împreună cu părinții săi, a cultivat pe terenurile agricole ale familiei cereale, cartofi, ardei, iar cerințele consumatorului l-au determinat să-și orienteze afacerea și în altă direcție – căpșunile crescute în câmp deschis.
Ion BARANCEAN, producător local: „Ideea a venit ca o scânteie, acum trei ani, și am trecut repede la treabă. Am luat material săditor de aici, din Republica Moldova, ne-am documentat temeinic despre condițiile de creștere a căpșunilor, astfel încât să oferim produse locale de calitate superioară, care să se bucure de succes pe piața locală. Actualmente avem o plantație de 2 ha, cele mai dulci și aromate căpșuni pe care le-ați gustat vreodată.”
Citește articolul integral: tv8.md