Social

Percheziții la punctul de trecere Cahul-Oancea. Un angajat al Poliției de Frontieră, bănuit de corupere pasivă


Un angajat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) este bănuit de corupere pasivă. Reprezentanții Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au efectuat percheziții la punctul de trecere a forntierei Cahul-Oancea. Contactată de NM, reprezentanta Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a precizat că instituția va iniția o anchetă de serviciu.
Potrivit unui comunicat publicat de SPIA, angajatul Poliției de Frontieră este bănuit că a acceptat o remunerație ilicită, în scopul facilitării traversării punctului de control și trecerea frontierei de stat. Pe cazul dat a fost inițiată o cauza penală privind corupere pasivă.
În comnunicat se mai menționează că, pe 21 mai, ofiţerii SPIA ai MAI, în cooperare cu angajații Procuraturii Anticorupție Oficiul Sud, au efectuat o percheziție în punctul de trecere a frontierei de stat Cahul-Oancea.
Astfel, urmează a fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii întru stabilirea tuturor circumstanţelor cu referire la caz.
Contactată de NM, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi a precizat că instituția s-a autosesizat pe marginea acestuia caz și condamnă actele de implicare a angajaților în activități ilicite și va acorda suportul necesar instituțiilor de resort pentru ca aceștia să fie atrași la răspundere.
„Direcția inspecție va sprijini informațional organele de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor ilegalității invocate. Totodată, a fost demarată o anchetă de serviciu pe numele polițistului de frontieră, prin care vor fi cercetate toate împrejurările privitoare la infracțiunea comisă”, a precizat Raisa Novițchi.
Acetele corupție pot fi semnalate la linia 1520.