Social

Parcul Central ”Grigore Vieru” din municipiul Cahul va fi renovat cu asistența Uniunii Europene


A fost lansat concursul de selectare a companiei pentru executarea lucrărilor
Programul „EU4Moldova:Regiuni-cheie” a lansat concursul de selectare a unei companii pentru a efectua lucrări de renovare a Parcului Central „Grigore Vieru” din Cahul. Lucrările vor fi realizate cu asistenţa financiară a Uniunii Europene, în cadrul Programului ”EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, UNICEF Moldova.
Dosarul poate fi depus doar în formă on-line până pe 8 iunie 2020. Doritorii de a participa la concurs sunt invitați să se înregistreze din timp în sistemul e-tendering pentru a putea primi informații actualizate despre eventualele modificări ale condițiilor concursului.
Parcul Central „Grigore Vieru” are o suprafaţă totală de cca 6 hectare şi este un nod de conexiune a centrului cu alte sectoare din municipiu. Pe teritoriul parcului se află Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil”, monumentul lui Ioan Vodă cel Cumplit, bustul lui Grigore Vieru, iar în imediata vecinătate a parcului este clădirea Teatrului „Bogdan Petriceicu Hasdeu” şi Muzeul Ținutului Cahul.
Lucrările de modernizare a parcului vor implica următoarele: pavarea şi iluminarea aleilor, plantarea de arbori decorativi și flori, crearea sistemului de irigare şi instalarea mobilierului urban.
Această activitate se înscrie în eforturile Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” de a contribui la reconstrucția și înfrumusețarea centrului urban Cahul.
Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2025) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor noi oportunităţi şi o calitate mai bună a vieții.