Social

O femeie din Cantemir riscă închisoare pe viață după ce a traficat în scop sexual cinci moldoveni, inclusiv un copil, în Grecia


O femeie în vârstă de 43 de ani din raionul Cantemir a fost trimisă în judecată fiind învinuită de trafic de persoane în scop sexual. Aceasta făcea parte dintr-un grup criminal specializat și a traficat cinci moldoveni, dintre care un copil, în Grecia.
Anterior, femeie a fost anunțată în căutare, iar în prezent se află în arest la domiciliu, și riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 20 de ani sau chiar detenție pe viață.
Potrivit Procuraturii, aceasta este a doua persoană al cărei dosar penal pe acest caz este trimis în judecată, după ce în decembrie 2019 un bărbat cu vârsta de 25 de ani a fost trimis pe banca acuzaților.
„Făptașii investigați erau peste zece la număr, originari din Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, precum și din Moldova. Victimele erau impuse să deservească câte zeci de clienți pe zi, în baza unui orar în două ture, în 10 case de toleranță. Mai mult decât atât, acțiunile ilegale ale făptașilor includ și faptul că una din conaționale a fost impusă să accepte o intervenție chirurgicală de peste 5.000 EUR, în scopul atragerii unui număr mai mare de clienți – bani pe care a fost obligată să-i întoarcă „angajatorilor””, se arată în comunicatul emis de Procuratură. .
Capul grupării, un cetățean al Albaniei, continuă să fie investigat de autoritățile Greciei. Acțiunile de urmărire penală efectuate de procurorii PCCOCS continuă pentru identificarea celorlați membri.