Social

Kapushon: „Un rapper bun este cel care își permite să fie sincer cu publicul său”


Chiar dacă este de mult timp în industria muzicii, Marin Crețu, sau cum îl cunosc toți „Kapushon”, continuă să-și bucure publicul cu piese și proiecte noi. Artistul activează ca interpret solo și recent a lansat piesa „Parcat în fața casei”. Textele sale sunt simple, dar inspirate din realitate, de aceea au priză la public. Despre cariera sa, drumul parcurs și aspirațiile pentru viitor ne-a povestit rapperul în acest interviu.


– Care au fost primii tăi pași în industria muzicii și în dezvoltarea carierei?
– Am făcut școala muzicală din raionul Leova, specialitatea saxofon, începând de la 12 ani. Am cântat în fanfara școlii si după absolvire, încă un an, în taraful orașului. Însă carierea mea muzicală nu s-a legat de saxofon, ci de muzica rap. Am început să scriu texte pentru rap fiind în școală, încă prin 1997, dar prima oară am urcat pe scena liceului unde învățam, pe 1 noiembrie 1999.
E o poveste lungă. Din 1999 până în 2000 aveam o trupă cu un coleg de clasa și îi ziceam trupa „X”, apoi din 2000 până în 2003 am fost în trupa „LV’s Klan”, împreună cu Guz și un alt prieten care mai târziu s-a lăsat de muzică, îi zicea Sica. Cu trupa LV’s Klan am lansat primul album de rap official din țară la compania „Music Master”, în 2003. Albumul se numea „Neserios”.
Între 2004 și 2007 am activat în trupa de folk-rap „Moara Stricată”, alături de Guz și Byte, cu care am lansat, în 2006, la „Sens Music” albumul „Ca-n Filme”.
În 2007 mă lăsasem de muzică și am plecat la Moscova, unde am locuit până în 2013. Ulterior am revenit, cu un proiect solo, sub numele de Kapushon, în 2011, când am lansat albumul „Pe Cuvânt”.

– Cu ce te ocupai înainte de muzică?
– Cu muzica m-am ocupat tot timpul, însă, până a deveni și serviciul meu, din care trăiesc, am avut o mulțime de job-uri. Nu prea mă regăseam în nici unul, fiindcă eu doream să fac muzică, deși cam peste tot mă descurcam. Am fost foarte des în vânzări: de stradă, de legume și fructe, de haine, afacere proprie pe vânzări, vânzări la scară și la apartamentele oamenilor în Romania, vânzări de uși de fier la Moscova, am avut și magazinul meu personal împreună cu un verișor, vânzări în trenuri din suburbiile Moscovei, de înghețată și multe altele. Am activat ca bucătar și chelner în două restaurante din centrul Moscovei, ca manager pe vânzări, ca agent de publicitate și chiar în domeniul construcției. Au fost multe activități.

Citește articolul integral pe: stirpozitive.eu