Social

Deponenții „Băncii de Economii” își pot ridica sumele indexate începând de astăzi


Deponenții „Băncii de Economii”, care au depus cereri de înregistrare până la sfârșitul lunii februarie 2020, își pot ridica sumele indexate începând de astăzi, 25 mai. Își pot ridica banii deponenții născuți până în anul 1991 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente primei etape, și deponenţii născuţi până în anul 1951 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente etapei a doua, transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanțelor, banii pot fi ridicaţi la orice oficiu sau agenţie „Poşta Moldovei”.
Pentru a obține indexarea, beneficiarul, reprezentantul sau moştenitorul se va prezenta având asupra sa actul de identitate. Moștenitorul va prezenta suplimentar certificatul de deces și copia legalizată notarial a certificatului de moștenitor, iar reprezentantul va prezenta procura, întocmită în modul stabilit de legislație. În cazurile în care depunerile băneşti au fost testate mai multor moştenitori, moştenitorul care solicită suma indexată ce îi revine va depune la oficiul poștal cererea pentru calcularea sumei indexate spre achitare.
Deponenţii născuţi până în anul 1991 inclusiv, care nu au depus până în prezent, din diferite motive, cererile pentru indexare, pot face acest lucru la orice oficiu „Poșta Moldovei”, având asupra sa actul de identitate şi libretele de economii ale conturilor deschise până la 1 ianuarie 1992.
În bugetul de stat pentru anul 2020 sunt prevăzute 64 de milioane de lei pentru achitarea sumelor indexate.