Social

Câteva mii de euro, 600 de litri de alcool și mai multe arme, ridicate în urma unor percheziții la Taraclia și Chișinău

Imagine: Politia.md

Forțele de ordine au investigat pe parcursul săptămânii curente, un caz de contrabandă cu alcool etilic și produse de tutungerie în Ucraina, transportate prin culoarul verde de la hotarul de sud al Republicii Moldova.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că figuranții sunt cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 28-49 de ani, toți originari din orașul Taraclia, precum și faptul că aceștia au activitate ilegală de mai mulți ani.
În baza probelor acumulate, au fost inițiate un șir de percheziții la domiciliile figuranților, în municipiul Chișinău și orașul Taraclia.
Imagine: Politia.md

Astfel, au fost depistate și ridicate câteva mii de euro (a căror proveniență urmează a fi identificată), precum și peste 20 de vase de diferite volume, cu capacitatea totală de o tonă. În unul din aceste vase, cu capacitatea de 600 de litri, se conținea o substanță lichidă, care după miros era similară alcoolului etilic, destinat contrabandei.
Au mai fost ridicate arme de diferite tipuri (unele dintre ele deținute ilegal), produse din tutungerie, dar și alte obiecte relevante pentru cercetarea faptei, a căror apartenență urmează a fi verificată.
Actualmente, suspecții sunt cercetați în stare de libertate.
Fapta este investigată prin prisma infracțiunii de contrabandă, care potrivit Codului Penal se sancționează cu închisoare de la 3 la 10 ani.
Imagine: Politia.md