Peste 50 de reprezentanți ai direcțiilor de asistență socială și protecție a familiei din 10 raioane ale țării: Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Hâncești, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia participă în zilele de 23 și 24 noiembrie curent, la un atelier de schimb de experiențe și practici în domeniul protecției copilului.
Evenimentul este organizat cu scopul de a consolida cunoștințele specialiștilor în domeniul protecției copilului și de a face un schimb de bune practici, care vor contribui la îmbunătățirea intervențiilor la nivel local.
Igor Chișcă, șeful Direcției politici de protecție a drepturilor copilului și familiilor cu copii, Ministerul Muncii și Protecției Sociale: „Eficientizarea colaborării și coordonării activităților profesioniștilor din domeniul protecției copilului, din diverse regiuni, este esențială pentru asigurarea unei abordări coerente în cadrul sistemului de protecție a copilului, atât în contextul implementării Programului național pentru protecția copilului 2022-2026, cât și a reformei sistemului de asistență socială Restart”.
Daniela Mămăligă, director, „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC): „Acest atelier ne oferă posibilitatea să împărtășim bunele practici în domeniu, să consultăm subiectele aflate pe agenda de implementare a Programului național pentru protecția copilului 2022-2026, precum și aspecte legate de participarea copilului și sprijinul familial primar. La fel, avem oportunitatea să discutăm problemele comune și să stabilim intervențiile necesare de dezvoltat la nivel local, pentru consolidarea, în continuare, a sistemului de protecție a copilului”.
În cadrul atelierului sunt desfășurate și activități axate pe consolidarea echipelor direcțiilor de asistență socială și protecție a familiei, pentru a facilita procesul lor de integrare în trei agenții regionale de asistență socială, care urmează să fie create în procesul implementării reformei de asistență socială „Restart”.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maximum cu respect și demnitate”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PPFC, în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării și autoritățile publice locale din raioanele Cantemir, Cimișlia, Ștefan Vodă și Taraclia.