Social

O nouă platformă de promovare a culturii, turismului și sportului din regiunea Cahul a fost lansată la începutul lunii martie

 

La crearea platformei a contribuit grupul de inițiativă Step by Step Discovery (https://www.facebook.com/stepbystep.discovery ) reprezentată de familia Cudobețchi Nadejda și Serghei, în cadrul Programului de Bugetare Participativă finanțat de Primăria municipiului Cahul. 

Proiectul își propune să sporească gradul de informare despre evenimentele desfășurate, activitățile culturale și turismul din municipiul și regiunea Cahul, atât pentru cetățenii regiunii/țării cât și pentru potențialii turiști străini. Deși, platforma urmează a fi actualizată cu informații noi despre oameni, locații, evenimente, astăzi deja poate fi vizualizată.

Platforma este structurată pe compartimente actuale și accesibile, încât fiecare utilizator cu ușurință să găsească informațiile de care are nevoie. Astfel, pe site puteți găsi contacte despre destinațiile turistice din regiune și desigur, locațiile pentru experiențe de odihnă și relax: divertismentul comercial.

Cel mai important fiind „Afișa evenimentelor planificate” (https://visitcahul.md/afisa ) care include un calendar cu evenimente din cultură, sport, economie, educație, turism. Mai mult, invităm toți iubitorii de muzică, folclor și filme documentare în perioada lunii iunie, să participle la Festivalurile: 

  • Festivalul de muzică „Faces of Friends”
  • Festivalul Internaționa de Folclor „Nufărul Alb” ediția a XVII-a, 
  • Festivalul Internațional de film documentar „Moldox”

Iar in septembrie, la cel mai grandios eveniment de muzică clasică a Filarmonicii Municipale Cahul, în perioada 2-9 septembrie Festivalul Internațional de Muzică Clasică „Crescendo”, ediția a XI-a.

În compartimentul Cultură și Educație puteți cunoaște catalogul de instituții culturale și de învățămând din mun.Cahul.


Instituțiile, companiile și organizațiile din regiunea Cahul sunt încurajați să contacteze administratorii platformei pentru a-și promova evenimentele planificate în calendarul digital al regiunii, accesând secțiunea „Contacte” și apelând telephonic sau completând formularul: https://visitcahul.md/contacte



Ne găsiți și pe rețelele sociale:

https://www.facebook.com/visitcahul.md

https://www.instagram.com/visitcahul.md