Social

Contabila-șefă a Direcției Situații Excepționale Cahul, reținută de CNA pentru cauzarea unui prejudiciu de peste 300 de mii de lei instituției



Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud (DGT) a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au efectuat astăzi, 23 martie, percheziții în cadrul unei cauze penale de abuz de serviciu, șefa Serviciului finanțe a DSE Cahul fiind bănuită de prejudicierea instituției cu peste 300 de mii de lei, se arată într-un comunicat al CNA.

În dimineața zilei de 23 martie, ofițerii DGT Sud și procurorii anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală la Direcția Situații Excepționale Cahul a Inspectoratului General pentru Situații Urgente al MAI, dar și la domiciliul și în automobilul contabilei-șefe, de unde au ridicat mai multe documente contabile, calculatoare și telefoane. Totul după ce șefa Serviciului Finanțe din cadrul DSE Cahul a fost bănuită că ar fi calculat și încasat pentru sine și pentru subalterna ei salarii majorate ilegal. Mai exact, contabila-șefă și-ar fi atribuit plăți salariale majorate în valoare de 300 000 de lei, iar altei contabile – 30 de mii de lei.

Acum, șefa Serviciului Finanțe se află în izolatorul de detenție provizorie al IP Cahul pentru 72 de ore. Urmărirea penală este condusă de Oficiul sud al Procuraturii Anticorupție.