Social

Au fost organizate audieri publice pe marginea proiectului „Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru anii 2023-2030″


La data de 28 februarie curent, în contextul finalizării procesului de consultare a „Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru anii 2023-2030 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia”, Consiliul Raional Cahul a organizat audieri publice pe marginea proiectului SDSE Cahul.

Strategia prevede cele mai bune soluții ce pot asigura intensificarea dezvoltării socio-economice durabile, facilitând creșterea calității vieții locuitorilor din raionul Cahul. Se preconizează întreprinderea măsurilor de rigoare în vederea executării, în termenii stabiliţi, a Planului de acţiuni privind implementarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionul Cahul pentru anii 2023-2030.

La audieri au participat președintele raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS, vicepreședinții raionului, dna Elena DAUD, dna Tatiana SEREDENCO, dl Ruslan NEDOV, consilieri raionali, primari, conducători ai subdiviziunilor Consiliului Raional Cahul, precum și reprezentanți ai societății civile.

Toate propunerile și recomandările din cadrul audierilor urmează a fi examinate de către grupul de lucru și, respectiv, întocmită sinteza propunerilor și recomandărilor la proiectul supus consultării publice, care mai apoi va fi înaintat spre aprobare la ședința Consiliului Raional Cahul.

Strategia de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru anii 2023-2030 a fost elaborată în cadrul Programului EU4Moldova: regiuni-cheie, sprijinit financiar de Uniunea Europeană.

Sursa: cahul.md