Social

Trei reținuți la Cahul, după ce au încercat să scoată din țară peste 240.000 țigări, prin contrabandă



Polițiștii de frontieră, în componență fiind și câinele de serviciu NERO, au oferit suport ofițerilor INI și procurorilor PCCOCS, oficiul Sud, în destructurarea unui grup infracțional, care a încercat să scoată din Moldova spre România peste 240.000 țigări de contrabandă.

Tentativa acestora a avut loc în amiaza zilei de miercuri, la punctul de trecere a frontierei Cahul, în locurile speciale amenajate a două automobile, cu numere de înregistrare din România. Marfa a fost indisponibilizată, iar cele două mijloace de transport au fost ridicate, ca și bunuri folosite la comiterea infracțiunii.

Bănuiții sunt trei bărbați, care sunt la prima abatere și au vârste de 27, 47 și 53 de ani. Aceștia sunt din Ialoveni, iar cel mai în vârstă și cel mai tânăr sunt tată și fiu. Desfășurarea activității ilegale a bănuiților a fost monitorizată timp de două luni, astfel încât urmărirea penală va continua și în privința altor complici ai acestora.

Între timp, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea aplicării arestului preventiv în privința celor trei, care pe parcursul investigațiilor se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.