Social

O unitate de salvatori și pompieri, constuită cu autorul Ambasadei SUA în R.Moldova, a fost inaugurată la Cantemir
Astăzi, 3 iunie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a inaugurat noua remiză de salvatori și pompieri edificată în raionul Cantemir. La ceremonia oficială au participat oficialii din cadrul ambasadei SUA în Republica Moldova, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale și conducerea IGSU prezentată de general–maior al serviciului de salvare Harabagiu Mihail.

Oficialii au vorbit despre cooperarea frumoasă între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii care a contribuit la edificarea unității din Cantemir pentru a asigura securitatea în situații de risc a peste 60 mii locuitori a raionului din 51 de localități. Construcția din temelie a remizei a fost posibilă eforturilor comune a IGSU, Ambasadei SUA în Republica Moldova, dar și autorităților publice. Proiectul a fost finanțat cu suportul Comandamentului European al forțelor armate SUA, fiind estimat în sumă de 350 mii dolari americani.
Datorită programului realizat angajații IGSU din raionul Cantemir vor activa în condiții adaptate la standarde europene. Stația dispune de birouri administrative, boxe de păstrare a utilajului și tehnicii de intervenție, dar și de un teren pentru aterizarea elicopterelor SMURD. Totodată, conducerea IGSU a oferit efectivului, care va activa în cadrul unității o autospecială de intervenție de model Dennis, care va fi utilizată în misiunile de salvare și la incendii, dar și sindicatul Salvatorul a contribuit la achiziționarea echipamentului de birou.

Construcția remizei a demarat în anul 2018 și a fost finalizată cu succes. Conform informațiilor IGSU unități similare au fost deschise cu suportul forțelor armate a SUA în raioanele Căușeni, Basarabeasca, Soroca, Bălți, Edineț, Cahul, Cimișlia, Taraclia și Hâncești.