Social

Doi minori din localitatea Gotești, raionul Cantemir au primit intoxicații cu monoxid de carbon


Doi minori din localitatea Gotești, raionul Cantemir au primit intoxicații cu monoxid de carbon, după ce în locuința în care se aflau copii a fost utilizată o sobă defectă. Cazul a avut loc pe 16 martie într-o casă de locuit din localitate.

O fată în vârstă de 8 ani, dar și un băiat în vârstă de 17 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au acuzat simptome de intoxicație cu monoxid de carbon. La fața locului a intervenit o ambulanță a serviciului medical, care a preluat minorii la spitalul raionului Cantemir. La moment viața băiatului și a fetei nu sunt în pericol, fiind de gravitate medie.

Primele cercetări la fața locului efectuate de angajații IGSU au stabilit că soba care a fost utilizată în locuință avea fisuri și cel mai probabil copiii au primit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la aceasta.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă repetat populația să respecte cu strictețe regulile de exploatare a sobelor și a instalațiilor de încălzit locuințele. Oamenii sunt rugați să stingă pe timpul nopții focul din sobă și să aerisească bine încăperile. În cazul în care acestea au fisuri să le înlăture și doar după reparația sobelor să reia exploatarea.

Conform datelor IGSU de la începutul anului 2021 peste 40 de persoane, inclusiv 11 minori au primit intoxicații cu produsele de ardere, în urma exploatării instalațiilor de încălzit. În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să sune Serviciul 112.