Social

Punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea își reia activitatea


În baza deciziei autorităților vamale și de frontieră ale Republici Moldova, punctul de trecere a frontierei Cahul – Oancea (rutier/internațional) își reia activitatea. Astfel că de astăzi, 16 noiembrie 2020, începând cu ora 20:00, va fi restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri.


Amintim că la trecerea frontierei de stat se mențin un șir de restricții de circulație impuse în perioada de pandemie. În acest sens, se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor și apatrizilor care vin din țările clasificate ca zonă roșie, excepții fac doar anumite categorii de persoane. Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și declară verbal că vin din țările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fișa epidemiologică și nu vor semna Declarația pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare o perioadă de 14 zile. Totuși, dacă punctul de pornire este situat într-o țară clasificată ca zonă verde, iar în timpul călătoriei au fost tranzitate țările clasificate ca zonă roșie, persoana este calificată ca venită din zona roșie.

Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să se informeze din surse oficiale despre regulile de traversare a frontierei de stat, înainte de a planifica o călătorie.