Parcul central “Grigore Vieru” din Cahul va fi renovat graţiei suportului UE şi aportului autorităţilor publice locale. În prezent, teritoriul parcului arată ca un adevărat şantier, lucrările de renovare fiind în toi. Se lucrează intens la pavarea şi iluminarea aleilor, plantarea arborilor decorativi, crearea unui sistem de irigare, construcţia unui havuz muzical şi instalarea mobilierului urban.
“Cahul este o alegere firească, fiind un centru important la sudul ţării. Este şi regiune vecină cu Uniunea Europeană şi cine dacă nu locuitorii oraşului Cahul trebuie să simtă acest parteneriat şi impactul pentru calitatea vieţii care vrem să o vedem în toată ţara. Este foarte important să aducem oamenilor rezultate tangibile cât mai devreme şi cât mai aproape de priorităţile pe care ei le au şi le simt în viaţa de zi cu zi”, a afirmat Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.
"Parcul este unul din puţinele locuri din oraş unde poţi să vii să te relaxezi, împreună cu familia sau prietenii, doar că nu prea aveam multe alternative de agrement, băncile nu s-au pastrat de-a lungul timpului, terenurile de joacă pentru copii s-au distrus, sper ca după ced va fi restaurat, oamenii vor începe să preţuiască lucrurile frumoase. Mă bucur că în sfârşit a ajuns şi rândul parcului central să fie renovat, pentru că aleile erau în stare deplorabilă, era practic imposibil să te plimbi cu copilul prin parc, mai logic era să îl înconjori”, spun locuitorii oraşului.
Parcul Central „Grigore Vieru” are o suprafaţă totală de 6 hectare şi este un nod de conexiune a centrului cu alte sectoare din municipiu. Pe teritoriul parcului se află Catedrala „Sfântul Mihail şi Gavriil”, monumentul lui Ioan Vodă cel Cumplit, bustul lui Grigore Vieru, iar în imediata vecinătate a parcului este clădirea Teatrului „Bogdan Petriceicu Haşdeu” şi Muzeul Ţinutului Cahul.
Suma totală a acestui proiect este de 12 milioane lei dintre care 1,8 milioane lei este contribuţia bugetului local.