Social

Un nou dig de protecție este construit de salvatori și autoritățile locale în localitatea Ghioltosu


Un nou dig de protecție este construit de salvatori și autoritățile locale în localitatea Ghioltosu, raionul Cantemir. Peste 48 de gospodării și 3500 ha de culturi agricole vor fi protejate de riscul de inundații. 
Potrivit autorităților în urma creșterii nivelului apei în râul Prut și din cauza fisurării digului vechi este necesară consolidarea unui nou baraj pentru protecția localității Ghioltosu. Salvatorii în comun cu reprezentanții primăriei au menirea de a ridica digul cu înălțime de 3 metri pe o distanță de 300 de metri. 
La activități complexe sunt utilizate 8 unități de tehnică grea și 25 de persoane care muncesc, printre care salvatori, polițiști și reprezentanți ai autorităților publice locale. 

Un gest frumos a fost facut de niște localnici, care au venit cu produse alimentare pentru toți implicați în ridicarea acestui dig de protecție


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează în continuare situația din țară referitor la nivelul apei în râurile Prut și Nistru, iar salvatorii consolidează diguri în locurile cu riscul de inundații.