Social

Un camion plin cu mobilier medical din Italia a ajuns la spitalul din Cahul


Un camion plin cu mobilier medical din Italia a ajuns la Spitalul Raional din Cahul. Este vorba de 60 de paturi, 16 scaune, 12 noptiere și două mese pentru consultație. Donația vine din partea unui spital din Verona. Medicii susțin că este echipament necesar, întrucât cel din dotare nu mai corespunde necesităților.


''Spitalul Raional Cahul are o capacitate de 300 de paturi, dintre care 80 au fost schimbate printr-o altă donaţie. 60 le-am schimbat noi acum. Sperăm să le schimbăm şi pe celelalte, căci sunt destul de uzate şi cu o vechime mare.'', a declarat Stella Bădin, viceprimarul municipiului Cahul.

''Avantajul lor este că se poate poziţiona pacientul într-o poziţie confortabilă. Fie cu picioarele ridicate, fie cu partea de cap ridicată. Vor fi utilizate în secţiile spitaliceşti.'', a menţionat Oleg Creciun, directorul Spitalului Raional Cahul.

Donaţia a fost posibilă datorită, inclusiv, implicării unei moldovence stabilite în Italia.

''Prin o cahuleancă stabilită în Italia am intrat în contact cu câţiva doctori din Italia, inclusiv, doctori români, şi au găsit această oportunitate la un spital din Verona.'', a spus Nicolae Dandiş, primarul municipiului Cahul.

Transportarea mobilierului spitalicesc a fost asigurată de o companie italiană din Cahul. În prezent, 85 la sută din cele 300 de paturi din Spitalul din Cahul sunt ocupate.

Sursa: Publika.md