Social

Locuitorul sat. Pelinei, r-nul Cahul a încercat să treacă frontiera cu acte falsificate


În această dimineață, în jurul orei 03:00, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați au depistat asupra unui conațional o carte de identitate croată cu semne de falsificare. 

La controlul de frontieră, bărbatul de 45 de ani s-a identificat în baza pașaportului biometric. Acționând conform analizei de risc, locuitorul sat. Pelinei, r-nul Cahul, a fost supus unei verificări adiționale. Ca urmare, acesta a prezentat și o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile croate pe numele său. 

Din start, angajații Poliției de Frontieră au stabilit că documentul nu corespunde celui original, fapt confirmat de cercetările cu tehnica specială din dotare. 

La audieri, cetățeanul a relatat că actul a fost obținut la locul de muncă din Germania, cu ajutorul șefului său. Cel din urmă l-ar fi motivat prin faptul că astfel își va permite să lucreze legal pe o perioadă mai mare de timp în Germania. Contra sumei de 80 euro, conaționalul a primit documentul în cauză.
În consecință, cartea de identitate falsificată a fost ridicată și urmează să fie supusă expertizei, iar pe numele persoanei vor fi pornite cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.