Social

Elevii și profesorii din instituțiile de învățământ general din țară vor primi 105 laptopuri pentru noul an de studii


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a recepționat astăzi, 22 iulie, 105 laptopuri în valoare de 70 000 de dolari. Acestea au fost donate de către Parteneriatul Global pentru Educație prin intermediul UNICEF Moldova pentru cadrele didactice și elevii care nu dețin tehnică de calcul necesară desfășurării procesului educațional. 
Reprezentantul UNICEF în Moldova, Desiree JONGSMA a menționat despre disponibilitatea PGE și UNICEF de a acorda Republicii Moldova suportul necesar în vederea susținerii sistemului educațional național în condițiile complicate generate de Pandemia COVID-19. „Există nevoia de a elimina în cel mai scurt timp posibil decalajul digital educațional, pentru că un număr substanțial de copii și profesori care nu au avut acces la tehnologii și internet din diferite motive, nu au putut participa online la învățarea la distanță.”
Menționăm că tehnica de calcul donată urmează a fi redirecționată către organele locale de specialitate în domeniul învățământului din fiecare raion al Republicii Moldova pentru a fi transmisă instituțiilor de învățământ general.