Social

„Voluntariatul nu are vârstă.” Descoperă istoria de voluntariat a managerului Centrului de Tineret din Leova

Voluntariatul este o activitate dintre cel mai populare în rândul tinerilor. Datorită acestui fapt, Nicoleta Lisevici, corespondenta #diez din liceu, dorește să descopere și să vă împărtășească cât mai multe istorioare de voluntariat.
„Eu mă încarc cu energie pozitivă de fiecare dată când văd că o persoană care beneficiază de serviciile mele de voluntariat este încântată” – acesta este sloganul lui Ion Calalb, managerul unui centru de voluntariat și, la rândul său, voluntar. Află mai jos istorioara de voluntariat a lui Ion Calalb.

# „Voluntariatul nu are vârstă”

Ion Calalb are 35 de ani și este manager la Centrul de Tineret din Leova, iar un alt slogan de-al său este „Voluntariatul nu are vârstă”. El se implică activ alături de mai mulți tineri în diferite acțiuni de voluntariat, activități, ateliere de lucru, conferințe. De asemenea, acesta a creat un site de știri destinat informării locuitorilor din raion.

„Un alt lucru, pe care îl fac în fiecare zi deja de trei ani, este să informez cetățenii din raionul Leova despre evenimentele ce se petrec în raion, postând diferite noutăți pe portalul de știri leova.org. La început, a fost ideea de face un blog, dar după două luni am înțeles că este o necesitate mare de informare a cetățenilor despre tot ce se petrece în raionul Leova, căci altă sursă de informare până atunci nu exista. Deja cu mândrie pot să spun că tot ce am făcut în acești trei ani pe acest portal a ajuns să fie o sursă sigură și rapidă de informare pentru locuitorii din raion, dar și pentru leovenii din diasporă.”
În toți anii de activitate, Ion a încercat să implice cât mai mulți tineri în activități. A creat servicii și a dezvoltat parteneriate cu alte organizații din raion, precum Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor, primăria orașului, și a făcut tinerii să fie bucuroși pentru serviciile pe care le oferă oamenilor. „Eu mă încarc cu energie pozitivă de fiecare dată când văd că o persoană care beneficiază de serviciile mele de voluntariat este încântată, mai ales atunci când sunt făcute în colaborare cu mai mulți tineri; astfel, ei primesc o lecție de viață minunată și se simt împliniți.”
Citește articolul integral pe diez.md