Social

Cahul. Primele echipamente medicale din cadrul campaniei inițiată de Rotary e-Club Moldova International


La Cahul au ajuns primele echipamente medicale din cadrul campaniei inițiată de Rotary e-Club Moldova International ,,Pentru ei, cei care au grijă de noi”. 

Astfel, la Spitalul Raional de Urgență din Cahul au ajuns echipamente de protecție pentru medici precum mănuși, halate, salopete, viziere, dar și termometre cu infraroșu și pulxiometre în valoare totală de 160 mii de lei. 

Donația a fost transmisă de către reprezentanții cluburilor Rotary implicate în campanie: Alexandru Robu și Serghei Bucico (E-Club Moldova Internațional), Vasile Popov împreună cu o delegație a Clubului Rotary Cahul, Constantin Copăceanu (Clubul Rotaract Chișinău). 

Directorul Spitalului de Urgență din Cahul, Oleg Creciun: “Mulțumim cluburilor Rotary pentru susținerea acordată, într-un moment foarte important. Donația a ajuns exact în perioada în care era mare nevoie de echipament medical de calitate, deoarece cel aflat în rezervele spitalului era pe sfârșite.” 
Donația fost întâmpinată și apreciată și de câțiva medici, care au ieșit să mulțumească personal pentru acest suport care le va proteja viața. Amintim că orașul Cahul a fost prima destinație din cele 7 spitale unde vor ajunge cei peste 1 milion de lei pe care mai multe cluburi Rotary din Moldova și România au reușit să-i colecteze, cu suportul Fundației Rotary International și Districtul 2241 România și Republica Moldova care au triplat fondurile colectate inițial. În saptămânile următoare, evenimente similare vor avea loc la Spitalele Raionale Strășeni, Soroca, Bălți, Glodeni, Ștefan Vodă și la Spitalul de Urgență din Chișinău.