Social

Alte 10 persoane au fost răpuse de Covid-19


Ministerul Sănătății informează despre alte 10 decese provocate de noul tip de coronavirus. Este vorba despre 5 femei și 5 bărbați din diferite raioane ale țării.
Un bărbat de 69 ani, din UTA Găgăuzia, internat la data de 7 mai, la Spitalul din Ceadîr-Lunga, a decedat. Acesta avea și alte comorbidități precum insuficiență cardiacă.
Un alt bărbat de 82 ani, din municipiul Chișinău, internat la data de 1 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă, a fost răpus. Bărbatul avea și hiperensiune arterială, diabet zaharat, cardiopatie hipertensivă.
Cel de-al treilea deces este vorba despre o femeie de 71 ani, din raionul Strășeni, internată în stare foarte gravă, la data de 12 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Femeia suferea și de ciroză hepatică macronodulară decompensată, insuficiență poliorganică.
O altă femeie de 80 ani, din municipiul Chișinău, internată la data de 4 iunie, la Insitutul de Medicinău Urgentă, a murit. Aceasta sufrea și de bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă cu sindrom confuzional exprimat.
Cel de-al 5-lea deces este vorba despre un bărbat de 56 ani, din UTA Găgăuzia, internat, la data de 9 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Victima avea și alte comorbidități precum bronșită cronică, hipertensiune arterială.
Un alt bărbat de 72 ani, din UTA Găgăuzia, internat la data de 9 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga,a fost răpus. Victim avea și alte comorbidități precum hipertensiune arterială, diabet zaharat, broșită cronică.
Cel de-al 7-lea deces este vorba despre un bărbat de 58 ani, din UTA Găgăuzia, internat la data de 10 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga, având și alte maladii precum diabet zaharat, hipertensiune arterială.
O altă femeie de 67 ani, din UTA Găgăuzia, internată la data de 2 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga, a murit. Aceasta suferea și de diabet zaharat, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.
Cel de-al 9-lea deces este vorba despre o femeie de 81 ani, din Comrat, internată la data de 25 mai, la Spitalul Raional Comrat, și suferea și de hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.
Totodată, o femeie de 58 ani, din Transnistria, care a fost internată la data de 21 mai, la Spitalul din Tiraspol, a murit. Aceasta avea și alte comorbidități: ciroză hepatică, diabet zaharat.
Bilanțul deceselor provocate de noul tip de coronavirus ajunge la 395.