Social

Unele persoane nu mai sunt obligate să stea în autoizolare după intrarea în țară


Respectarea regimului de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate, pentru persoanele care traversează frontiera Republicii Moldova în sensul intrării pe teritoriul acesteia, nu va mai fi obligatorie pentru toată lumea. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anulat această obligativitate pentru mai multe categorii de persoane, transmite IPN.

Potrivit ministrei sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, nu li se mai impune respectarea regimului de autoizolare conductorilor auto și personalului de deservire a mijloacelor de transport care transportă mărfuri, echipajelor aeronavelor, navelor și brigăzilor garniturilor de tren. De asemenea, nu vor sta în autoizolare persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau din motive umanitare, însoțitorii acestora după caz, elevii, studenții înmatriculați la instituțiile de învățământ de peste hotare, persoanele care se deplasează în interes profesional și care pot dovedi acest lucru printr-un document confirmativ, lucrătorii transfrontalieri, membrii structurilor diplomatice și ai oficiilor consulare care sunt acreditate în Republica Moldova.

Viorica Dumbrăveanu susține că regimul de autoizolare nu se impune pentru aceste categorii de persoane, doar dacă, după verificările la intrarea pe teritoriul țării, ele nu întrunesc criteriile care denotă un caz suspect de COVID-19. Potrivit ministrei, vor urma și alte măsuri de adaptare a restricțiilor, cert este că măsurile vor fi revizuite în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Sursa: IPN.md