Social

Investiții de milioane la Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat.


Proiectul „Reforma Învățământului din Moldova”, oferă sprijin real pentru construirea unui bloc nou al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat.
„Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” este singurul cu predare în limba română din municipiul Comrat. Vom crea condiții optime pentru desfășurarea procesului educațional prin valorificarea ajutorului nerambursabil acordat de România, astfel încât școala să devină spațioasă, modernă, atractivă pentru generația în creștere. Am decis ca cele 5,6 milioane de lei, care urmau a fi achitate din bugetul autonomiei, vor fi acoperite din contul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”. Decizie a fost agreată și de partenerii noștri, Banca Mondială, care finanțează acest proiect”, a declarat Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.
Menționăm că mijloacele financiare vor fi alocate IP FISM la etapa de rectificare a Legii bugetului de stat 2020. Pentru a nu tergiversa demararea lucrărilor de construcție, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării urmează să transmită o scrisoare de garanție privind asigurarea acoperirii contribuției autorității publice locale în cadrul sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG”.
Construcția blocului de studii va fi posibilă grație sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG”,finanțat în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României, conform Hotărârilor de Guvern nr. 436/2014 și nr. 487/2019.
În Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat își fac studiile 476 de elevi.